Зробіть добре своєму кишечнику… Велика справа мати ШКТ здоровим

Лише тому, що ви їли як студент інституту, або час від часу насолоджуєтеся смаженими стравами, це не означає, що ви приречені на нездорове майбутнє. Здоров'я кишечника динамічне! Ви можете компенсувати шкідливі звички та втрачений час, відновивши свій кишечник здоровим способом. Головне — почати.

Останнім часом, здається, що всі говорять про кишечник. Окрім того, що ми перетравлюємо там їжу, чому раптом кишечник став таким важливим?

Люди нарешті усвідомили, що здоров’я кишечника дуже тісно пов’язане із загальним самопочуттям. Отже, якщо ваш кишечник — це купа сміття, ваше загальне здоров’я, мабуть, страждає.

ЯКИЙ КИШЕЧНИК Є ЗДОРОВИМ?
Отже, що таке здоров’я кишечника? Більшість прихильників здорового образу життя, ймовірно, скажуть, що це стан рівноваги, коли все йде належним чином, і немає нічого термінового… чи напруженого. Подумайте про це так: коли ваш кишечник здоровий і почувається добре, це не заважає вам жити.

Ознаки здорового кишечника:

  • Ви годуєте своє тіло багатими на поживні речовини продуктами, такими як свіжі фрукти, овочі, цільні зерна, горіхи та насіння, а також корисні олії.
  • Ваше тіло ефективно розщеплює їжу, забезпечуючи необхідну енергію.
  • Ви легко й регулярно видаляєте відходи. Ніяких півгодинних ігор на телефоні. Ви навіть не зберігаєте журнали у туалеті!
  • У вашому кишковому мікробіомі багато дружньої флори. Якщо це звучить як іноземна мова, не хвилюйтеся. Просто продовжуйте читати.
  • Ви живите кишкову флору клітковиною, яку вона любить жувати.
  • Протягом дня ви відчуваєте нормальний заряд енергії та ентузіазм до життя. Один фахівець зі здоров’я кишечника каже, що у вас є 90% шансів почуватися «сварливим і млявим», якщо ваш кишечник нездоровий. У вас немає на це часу!
  • Ви можете брати участь у тому, що вам подобаються, як то подорожі, шопінг, похід на виставу, відвідини друзів чи їжа в ресторані, не турбуючись про те, де найближчий туалет або чи є у вас антациди з собою.

Здоровʼя кишечника це НЕ:

  • Страждання від газів
  • Відчуття дискомфорту, нудоти або нездужання
  • Залежність від стимуляторів, таких як кава, газована вода та певних ліків
  • Залежність від проносних засобів або бікарбонатів
  • Таке саме для кожної людини
  • Ромашки та єдинороги

ЯК ЗРОБИТИ КИШЕЧНИК ЗДОРОВИМ?
Загалом, більшість людей, які прагнуть зміцнити свій кишечник, отримують користь від певних звичок і дієт.

ДІЄТА ЗАДАЄ ОСНОВУ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я КИШЕЧНИКА

  • Їжте більше клітковини. Додайте цільну пшеницю та інші зернові, і навіть добавки з клітковиною. Американська кардіологічна асоціація рекомендує дорослим вживати 25-30 грамів клітковини щодня. Але більшість із нас отримує набагато менше.
  • Подумайте про свіже. Ви споживаєте свіжі овочі та фрукти? Салати можуть вам не смакувати, але вони саме те, що потребує ваш кишечник! Щодня додавайте свіжий продукт, щоб підтримати роботу кишечника.
  • Фантастична флора. Ваш кишечник кишить трильйонами бактерій. Деякі хороші хлопці, деякі ні. Коли ви хворієте і приймаєте антибіотики, ви також втрачаєте багато дружніх бактерій. І це впливає на кишковий баланс. Поповніть хорошу флору пробіотиками з ферментованих продуктів, таких як тофу, кефір, йогурт та квашена капуста. Не ваші смаки? Приймайте пробіотичні добавки.

ЧИСТИЙ КИШЕНИК – ЩАСЛИВИЙ КИШЕЧНИК. ЗРОБІТЬ ДЕТОКС.

  • Зелень природним чином виводить токсини. Хлорофіл, пігмент, що міститься в зеленому листі, має природну здатність освіжати, заряджати енергією та підтримувати шляхи в організмі, які виводять токсини. Щодня давайте своєму кишечнику щось зелене.
  • Вода необхідна. Це змушує все рухатися належним чином і скорочує транзитний час (час, потрібний для того, щоб відходи пройшли через вашу товсту кишку та були виведені). Це також сприяє виведенню токсинів. Знайдіть джерело смачної води (можна використати фільтри) і отримайте свій H2О!

Фізична активність
Рухи вашого тіла допомагають рухати кишечник, тому виведення відбувається легше. Це допоможе вам позбутися відходів і токсинів, які інакше можуть обтяжувати вас і викликати хаос у кишечнику. Рухатися можна просто прогулюючись 20 хвилин на день. Вирушайте в похід, катайтеся на велосипеді або кидайте фрізбі в парку. Або заплануйте тренування в приміщенні, як-от плавання, танці, йога або кардіотренування. Якщо це складно, просто пройдіться на вулиці або підійміться та спустіться сходами. Візьміть собі за звичку рухатися щодня і спостерігайте, наскільки добре реагує ваш кишечник.

ПЕРЕВАГИ ЗДОРОВОГО КИШЕЧНИКА

  • Відчуваєте себе краще. Серйозно, якщо ви не почуваєтеся добре, це, швидше за все, функція вашого кишечника. Почніть вносити зміни і подивіться, як швидко ви почуватиметеся краще.
  • Пахнете краще. Нездоровий кишечник може бути причиною неприємного запаху тіла та неприємного запаху з рота.
  • Звучіть краще. У цьому випадку ми збираємося зменшити звуки...
  • Менше часу у туалеті. Менше сидіти, напружуватися або вибухати.
  • Більше свободи в житті. Подумайте про подорожі та певні хобі. Проблеми з кишківником можуть ускладнити звичайну діяльність.
  • Ясніше мислення. Вірите чи ні, ваш кишечник пов’язаний з вашим мозком. Деякі експерти навіть називають кишечник другим мозком. Інстинкти кишковика реальні. Підтримуючи здоров’я кишечника, ви реально можете краще мислити.

ОЗНАКИ ХОРОШОГО ЗДОРОВ’Я КИШЕЧНИКА
Багато в чому ознаками хорошого здоров’я кишечника є відсутність ознак поганого здоров’я кишечника:

  • Не поспішаєте до туалету протягом 10 хвилин після прийому їжі.
  • Не проводите надто багато часу в туалеті. Дві-три хвилини дійсно повинні зробити роботу.
  • Відсутні незвичайні або неприємні запахи вашого тіла
  • Менше відрижки
  • Почуття бадьорості
  • Чітке мислення та зосередженість
  • Чиста шкіра. Коли ваша шкіра лопається, у вашому кишечнику щось не в порядку.
  • Гарний настрій. Так, щасливий кишечник допомагає вам почуватися щасливішими.

Хоча об’єм талії менше 94 см для чоловіків і менше 80 см для жінок не обов’язково є найвищим орієнтиром, він пов’язаний із покращенням здоров’я серця. І це хороший загальний показник здоров’я кишечника, як і індекс маси тіла від 18 до 24.

ПІДТРИМАЙТЕ ЗДОРОВ’Я КИШЕЧНИКА ПРОСТИМИ ДОБАВКАМИ

1. Біфідофілус Флора Форс. Забезпечує штамами дружніх бактерій для відновлення мікробіоми вашого кишечника.
2. Хлорофілл рідкий. Допомагає детоксикувати кишечник, зменшити запах тіла та покращити самопочуття.
3. Харчові ензіми. Ферменти допомагають зменшити здуття живота та розлад травлення.
4. Nature Lax або Cascara. Від запору. Помʼякшує стул та підтримує його регулярність різними способами.
5. Loclo. Ця унікальна суміш клітковини, пектина, фолієвої кислоти та інших інгредієнтів підтримує травлення та сприяє регулярному виведенню відходів.
6. Стомак Комфорт. Нормалізує травну функцію шлунка, усуває дискомфорт при їді. Нейтралізує надлишок соляної кислоти, сорбент.
7. Програма «Здоровʼя ШКТ як основа». Тримісячна програма не тільки реабілітує ШКТ, а й м’яко очистить організм від шлаків, підтримає енергію та покращить самопочуття.
8. HP Fighter. Забезпечить додатковий протизапальний ефект травної системи. Послаблює активність бактерій Нelicobacter pylori (H-p), що спричиняють виразку шлунка, не пригнічуючи при цьому життєдіяльність корисних бактерій.
9. Caprylic Combination. Нормалізує мікробіоценоз кишечника. Пригнічує ріст дріжджів у шлунково-кишковому та сечостатевому трактах. Нормалізує роботу травної системи загалом.
10. Burdock. Активізує роботу шлунково-кишкового тракту. Сприяє покращенню стану шкіри.

ЗДОРОВ'Я КИШЕЧНИКА в СІМʼЇ
В одній сімʼї донька-старшокласниця сказала батькам, що почувається погано. Вона сказала, що її давно нудить. Вона завжди була дитиною, яка любила м’ясо та картоплю, а також любила піцу, шоколад і газовану воду. Знаючи, що вона не дуже їсть овочі, батьки запитали про її дієту та стул. Вона запевнила, що ходить в туалет 2 рази кожного дня.

Батьки відвезли її до лікаря та зробили кілька основних тестів. Вони всі були нормальними. Тож батьки пішли далі і зробили наступні кілька тестів, які запропонував лікар. Кожен тест здавався більш спеціалізованим… і дорогим.

Зрештою вони зустрілися з фахівцем з кишківника, який порекомендував просканувати її тіло після того, як вона випила барію. Скани зробили, і вони знову зустрілися з лікарем. Все звелося до сильного запору. Дитина була повна калу. Батьки не могли повірити своїм очам як виглядає і який розмір товстої кишки на сканах. Спеціаліст призначив їй напій із клітковиною та проносне протягом кількох місяців, щоб допомогти краще виводити шлаки. Все виявилося просто, якщо правильно ставитися до свого ШКТ. Ми вже не беремо до уваги те, що батькам довелося витратитися на аналізи та візити до лікаря.

Якщо ваші підлітки їдять так само, велика ймовірність, що вони погано виводять шлаки їжі і кишківник може викликати у них нудоту. Допоможіть їм змінити свій раціон і почуватися краще.